Agenda

 

21 december 2013: Midwinter in de Comedie van Nijenburg!

Nina vertelt een verhaal bij het vuur, en we vieren samen het Midwinterfeest. 

Aanvang: 14.30 (tot ongeveer 15.30)

Aan de bezoekers wordt gevraagd om een klein cadeautje van ten hoogste €1,- mee te nemen ( het mag ook zelf gemaakt zijn!) en zich uiteraard warm aan te kleden!

Locatie: De Comedie van Nijenburg, Kennemerstraatweg 278

route naar Nijenburg


Uitleg bij de kaart: De Kennemerstraatweg loopt van linksonder naar rechtsboven. Uw auto kunt u parkeren bij de Kerkelaan, aan de andere kant van het spoor, als u van een eindje wandelen houdt. Voor de Comedie ( 1) neemt u vanaf Heiloo gezien, het pad dat achter het eerste hek begint. Ter hoogte van het Huis Nijenburg buigt het pad rechtsaf. Ik heb het hier in geel aangegeven. Vanaf de Nicolaas Beetsweg kunt u ook het park rond het Landgoed bereiken. Ook hier volgt u de gele route.

Voor voorstellingen die erg weersgevoelig zijn ( bijvoorbeeld met muziek) wijken we uit naar de Kapschuur die zich aan de linkerkant van het huis Nijenburg bevindt ( 2). Komende vanaf Heiloo loopt de route vanaf  het tweede hek aan de Kennemerstraatweg, naast de portierswoning. Mensen die erg slecht ter been zijn kunnen de Kapschuur bereiken via de Nijenburgerweg, de afslag rechts na het Huis Nijenburg ( staat aangegeven).

Let op: het Huis Nijenburg is normaal gesproken niet toegankelijk. Bij de bruggen is het hek dicht en de route afgesloten. Dit staat met rood aangegeven op de kaart!

midwintergroet

 

Badu de Bosheks is in de lente en de zomer te vinden in het Heilooërbos. Zij vertelt dan een verhaal voor kinderen van ongeveer 4-6 jaar oud, met eigen liedjes en een speurtocht. Het hele programma duurt ongeveer 40 minuten, is afwisselend, educatief, aangepast aan de belevingswereld van het kind en gratis toegankelijk. Een handdoek/ kleedje om op te zitten en bij vochtig weer een  plastic zak is handig!Badu de Bosheks en Rico de Raaf

 

Locatie: de Comedie van Nijenburg, aanvang 14.00 uur.

 

In de zomermaanden vertelt Nina 's avonds, bij het licht van de volle maan. Een van de verhalen die verteld worden is:

De Chinese Nachtegaal.  

Dit is een bewerking van het bekende sprookje van Hans Christian Andersen. Maaike de Wijs zal de vertelling begeleiden op de guzheng

( chinese citer). 

Nina Hollenberg en Maaike de Wijs

Waar? In het openluchttheater "De Comedie" bij het Huis Nijenburg,

Kennemerstraatweg 278 te Heiloo

Zie deze Agenda voor de aanvangstijden en de speeldata.

Toegang gratis.